Mahtava slime ohje – tällä onnistut!

Home / Uncategorized / Mahtava slime ohje – tällä onnistut!

Mahtava slime ohje – tällä onnistut!

Etsitkö slimeohjetta ilman booraksia? Katso ohje artikkelin lopusta!

Jos olet etsimässä täydellistä slime ohjetta, etkä halua että slime epäonnistuu, olet tullut oikeaan paikkaan! Olen tehnyt erilaisia slimejä lukemattomat kerrat ja olen löytänyt tavan jolla se onnistuu varmasti – ensimmäisella kerralla.

Kokeilin tätä reseptiä kavereiden kanssa jotka sanoivat etteivät ole ennen onnistuneet tekemään slimeä epäonnistumatta. Lupasin heille, että tällä reseptilla onnistutte, tein jopa yksityiskohtaiset ohjeet vaihe vaiheelta.

Kuinka tehdä slime

He kokeilivat reseptiäni ja se oli menestys. Heureka! Se toimii! Minulla on kuva jossa lapset onnistuviat valmistuksessa ja he olivat iloisia. Jos haluat slime ohjeen, joka toimii varmasti. Se tulee tässä! Slime on super rauhoittava ja jotkut lapset leikkivät sillä helposti tuntikausia. Tykkään siitä, koska sen kanssa aikaa kuluu helpsti, eikä se ole niin sotkevaa ainetta kuin muovailuvaha. Se on myöskin oiva tapa lapselle oppia sensitiivisiä taitoja ennen kouluikää.

Tässä tulee hehkutettu slime ohje. Tämä booraksiin perustuva slime resepti on houkutteleva ja rentouttava, lapset rakastavat sitä.

Jos olet joskus epäonnistunut slimen tekemisessä, vika ei ole sinussa. Aineen tekeminen voi olla mutkikasta. Olen löytänyt suodenkuopat mikä saa mönjän epäonnistumaan.

Yleensä mönjä epäonnistuu siksi, koska siinä on liikaa booraksia. Jotkin repestit suosittelevat määräksi teelusikallisista jopa ruokalusikalliseen. Yleensä se on liikaa, etkä tarvitse niin paljoa! Parhaiten onnistuneet slimet joita olen tehnyt sisälsivät vain puoli tai kolme neljäsosaa booraksia.

Toinen yleinen syy miksi mönjä epäonnistuu, on se että ainesosia ei ole hajotettu riittävän pieneksi ennen sekoitusta keskenään. Kerran unohdin veden lisäämisen liimaan ja slimestä tuli todella kovaa. Se oli ikävää!

Voit hyötyä näistä epäonnistumisista joita olen tehnyt. Voit välttää tekemästä samoja virheitä joita olen itse tehnyt. Näin parannat mahdollisuuksiasi onnistua slimen tekemisessä.
Suosittelen noudattamaan ohjeita tarkasti, jotta vältyt virheiltä kotitekoisen tuotteen valmistuksessa, erityisesti silloin kun se on sinulle ensimmäinen kerta. Ei kannata oikoa mutkia suoriksi aikaa säästääksesi, silloin voi käydä köpelösti ja tuote voi muuttua kumiseksi tai tarttuvaksi, joka ei ole kivaa!

Slime ohje ainesosat ja valmistus

Huomatkaa, että seuraava ohje on tarkoitettu käytettäväksi aikuisten läsnäollessa. Vältä aineiden joutumista silmiin tai suuhun.

Ainesosat:

 • 3,2 desilitraa Erikeepper -liimaa (=kaksi erää)
 • Puoli – yksi teelusikallista booraksia
 • 2,4 desilitraa kuumaa vettä
 • 1,2 desilitraa kylmää vettä
 • 2 isoa syvää kulhoa
 • Nestemmäistä vesiväriä (valinnainen)
 • Glitteriä (valinnainen)
 • Konfettia (valinnainen)
 • Viinietikkaa (jos sattuu vahinko ja slimeä joutuu hiuksiin)
 • Hansikkaat

Suosittelen käyttämään kahta liimaerää, että saat tehtyä täydellisen sekoituksen slimestä. Toinen erä on varalta. Tee yksi kerrallaan, jotta voi muokata seuraavaa tarvittaessa. Tavoitteena on saada täydellinen slimen olomuoto, mutta se ei ole aina helppoa. Toinen erä liimaa auttaa asiassa.

Oma suosikki slime ohje on tehty kirkkaasta liimasta tai sinisestä glitteristä. Nämä kaikki aineosat on saatavilla helpoiten kaupassa myytävistä slime-seteistä. Mutta mönjä toimii myös valkoisella Erikeeper -liimalla. Kirkkaalla liimalla aineestä tulee läpinäkyvää ja glitterin kanssa se on siistiä. Valkoisen liiman kanssa tuotteesta tulee enemmän perinteisemmän näköinen mönjäaine.

Kulho yksi – vesi ja booraksi

Etsi mukavan kokoinen kulho. Sen pitää olla riittävän iso ja leveä, että saat slimen survottua sinne.

Sekoita kuuma vesi booraksin kanssa kulhossa. Sekoita perusteellisesti.

Sinun tulee pitää kiini tästä sekoitussuhteesta, senkin jälkeen kun mönjä on tehty! Jos huomaat että valmis tuote on liian venyvää tai muuttuu liian tarttuvaksi muutaman minuutin leikkimisen jälkeen, olet tyytyväinen ettet hukannut tätä!

Anna booraksin ja veden sekoituksen rauhoittua ja jäähtyä sillä aikaa kun valmistelet seuraavaa vaihetta.

 

Kulho kaksi – Liima ja vesi

Sekoita puolet liimamäärästä puoleen desiin vettä. Et halua ohittaa tätä vaihetta. Liima tulee olla kunnolla liuenneena ja erottuneena veteen, jotta slime ei epäonnistu. Huomasin että pullo annostelukärjellä on paras tähän hommaan.

Käytä vispilää tähän sekoitustyöhön. Haluat että seos on täydellisesti sekoittuneena. Ota rauhallisesti, tähän voi mennä muutamia minuutteja.

Lisää ruiskaus nestemmäistä vesiväriä tai muutama tippa elintarvikeväriä. Tässä vaiheessa voit laittaa halutessasi glitterin sekaan. Hienojakoinen glitteri näkyy tosi pienenä ja saa slimen kimaltamaan upeasti. Iso glitteri saa aikaan värikkyyttä mönjään.

Jos käytät Erikeepperiä, joka siis on valkoista, sinun ei ole välttämätöntä laittaa mitään väriä tai glitteriä. Mutta voit laittaa halutessasi sitä extraksi. Yhdistele niitä haluamallasi tavalla ja koikele!

Nyt on aika sekoittaa kaksi kulhoa keskenään.

Jotkin askartelijat ovat panneet merkille, että he saavat parempia tuloksia, kun he sekoittavat pieniä määriä booraksi-vesi seosta liima seokseen ennekuin se muodostuu slimeksi. Katso minuutin ajan kun seos alkaa polymeroitua. Se näyttää todella siistiltä!

Sitten ala puristella slimeä auttaaksesi sitä imemään booraksi/vesi seosta niin paljon kuin mahdollista. Käytä hanskoja. Voit halutessasi sekoitella sitä vaihtoehtoisesti lusikalla. Suosittelen että aikuinen tekee tämän vaiheen.

Slime tuntuu tässä vaiheessa melkoisen limaisen tarttuvalta parin minuutin ajana, mutta jatka vain sekoittamista ja puristelua. Jatka tätä kahden – kolmen minuutin ajan.

Sitten kun mönjä alkaa muuttua pötkyläksi/tanakaksi, ota se kulholsta ja vatkaa sitä jonkin aikaa.

Nyt toivottavasti sinulla on mahtava tuote, jota on helppo muovailla, venytellä ja taivutella. Viimeiseksi lisää konfettia slimeen.

Voit tuunata slimeä lumihiutale konfetilla tai muilla, muovileluilla, piparkakku muoteilla tai muilla kivoilla leluilla. Itse vältän laittamasta mitään puista slimeen, mutta on paljon muita leluja joita voi käyttää.

Oikea tekstuuri

Itse tykkään että mönjä on hyvin venyvää ilman että se on tarttuvaa tai kumimaista. Löytääksesi sopivan seoksen, siihen voi mennä muutama kerta. Harjoitus tekee mestarin. Jos onnistuit kerralla reseptissä, sinulla on vielä puolet liimaa käytössä, jolla voit tehdä uuden slimen samalla reseptillä

Jos slimestä tulee liian tarttuvaa

Jos tuotteesta tulee liian tarttuvaa, laita se takaisin kulhoon ja yritä saada vesiseosta tarttumaan mukaan enemmän. Jos se ei auta, sekoita neljännes teelusikallinen booraksia joukkoon ja sekoita ainesosat kunnolla.

Mönjästä tuli liian venyvää

Jos tuotteesta tulee liian venyvää, lisää neljälles teelusikallinen booraksia veteen ja sekoita kunnes se liukenee. Nyt laita mönjä takaisin booraksen ja veden sekoitukseen ja puristele kunnolla.

Jos siitä tulee liian kumimaista

Joskus slimestä voi tulla liian kumimaista. Joskus tuote korjaantuu itsekseen ku sen kanssa leikkii muutamia minuutteja ja tuote lämpenee.

Jos tuote on yhä liian kumimaista leikkimisen jälkeenkin, sitten voit tehdä uuden slimen joka on todella venyvää. Sitten vain yhdistät slimet keskenään ja ne sulavat toisiinsa muodostaen kunnollisen seoksen.

Kun ne ovat sulaneet toisiina, vatkaa niitä pari minuuttia, jonka jälkeen ne tuntuvat täydelisiltä.

Menetelmä jolla tehdään todella venyvä slime on seuraava: Käytä vain neljännes teelusikallinen booraksia, kun teet vesi ja booraksi -seosta.

Tämä on kohta jossa kiität itseäsi, että sinulla on vielä toinen erä liimaa.

Slimen poistaminen vaatteista ja hiuksista

Joskus leikkiessä voi käydä sillä tavalla, että slimeä joutuu hiuksiin tai vaatteisiin. Viinietikka liuottaa aineen helposti pois!

Mönjän säilyttäminen

Säilytä tuote pussissa tai ilmatiiviissä astiassa. Me käytämme tuotetta useita viikkoja, mutta sitä tulee tarkkailla. Jos vahinkossa unohdatte slimen ulos muutamaksi tunniksi, se yleensä tervehtyy itsestään. Laita se vain pussiin ja ota ulos päivän päästä.

Minä toivon, että tämä slime ohje auttaa sinua tekemään kunnollisen tuotteen ensimmäisellä kerralla!

Slime ohje ilman booraksia

Ainekset:

 • 225 grammaa Erikeepperiä tai vastaavaa puuliimaa
 • 1-2 tippaa nestemmäistä elitarvikeväriä (ei pakkollinen)
 • desilitra klitteriä (ei pakkollinen)
 • 1 teelusikallinen ruokasoodaa
 • 2-3 ruokalusikallista piilolinssinestettä

Tarvikkeet:

 • Mittalusikat
 • Lasinen tai muovinen sekoituskulho
 • ilmatiivis rasia slimen säilytykseen

Valmistus:

Värjää liima. Kaada liima sekoituskulhoon. Kaada elintarvikeväri ja klitteri sekaan ja sekoita jonkin verran. Seoksen ei tarvitse olla täydellisesti sekoittuneena, sillä sitä sekoitetaan vielä myöhemmin.

Lisää ruokasooda. Lisää ruokasooda ja sekoita kunnolla kunnes seos on tasalaatuinen.

Lisää piilolinssinestettä 2 ruokalusikallista ja sekoita hitaasti. Seoksen pitäisi alkaa kovettumaan ja tulemaan slimemäiseksi.

Sekoita kunnes seos alkaa näyttää yhdeltä pallolta.

Kaulitseminen. Ota slime pois kulhosta ja aloita kaulitsemaan sitä. Käsin tai kaulimella. Kaulitse kunnes tuote on muodostunut pehmeäksi ja sileäksi. Jos limasta tulee liian tahmeaa, lisää puoli ruokalusikallista piilolinssinestettä ja sekoita kunnolla. Nyt slime on valmis!

LEAVE A COMMENT

All fields are mandatory.