Näin Sari otti pikavipin

Home / Näin Sari otti pikavipin

Näin Sari otti pikavipin

Sari oli lopettanut myrskyisän avioliittonsa jo vuosi sitten, kun omaisuuden jako oli erimielisyyksien vuoksi edelleen tekemättä, eikä myynnissä olevalle entisen parin yhdessä ostamalle omakotitalolle ollut löytynyt vielä ostajaa. Sarin auto oli reistaillut jo pitkään ja siitä piti päästä eroon, mutta kaikki raha oli kiinni talossa ja muussa parin yhteisessä omaisuudessa ja säästöt menneet erilaisiin asianajajan palkkioihin tavallisiin arjen yllättäviin menoihin. Tarkoituksena oli ostaa vanhan auton tilalle uusi parempi, juuri sellainen mistä Sari oli haaveillut jo pitkään, merkiksi itsenäisestä uudesta elämästä. Hyväkuntoisia, vähän ajettuja käytettyjä autoja ei ollut aina helppo löytää, vaan auton etsimiseen saattaisi mennä pitkän aikaa. Hän myös kipeästi tarvitsi uutta autoa, koska vanha oli jatkuvasti korjattavana erilaisten vikojen vuoksi.

Sari pisti toiveikkaana automyyntisivustolle haun. Hän toivoi, että auto löytyisi mahdollisimman pian, vaikkei ollutkaan yhtään varma miten pystyisi auton tilanteessaan maksamaan. Tarvittaessa hän voisi varata ajan pankkivirkailijalle lainaneuvottelua varten, ja vaikka se voisikin viedä aikaa, hän luultavasti saisi lainaa joka tapauksessa. Haku autosivustolla tuotti pian mielenkiintoisen tuloksen. Sari kävi koeajamassa autoa ja se tuntui juuri sopivalta hänen tarpeisiinsa. Autoa kävi koeajamassa myös toinen ostajaehdokas, joka oli lopulta myös halukas ostamaan auton. Sari oli ensimmäinen koeajaja, ja kauppias lupasikin auton Sarille, mikäli kaupat tehtäisiin mahdollisimman pian.

Sarilla ei edelleenkään ollut rahaa autoon irrotettavaksi, eikä pankin lainaneuvottelulle luultavasti olisi ollut nyt aikaa. Sarin tytär vinkkasi äidilleen pikalainapalvelusta, jota oli itse käyttänyt muutaman yllättävän menon kattamiseksi. Sarin tytär kertoi saaneensa pikalainapalvelun kautta lainan, kun oli tarvinnut sitä ostaakseen liput lempi artistinsa konserttiin. Sari oli kuullut pikalainapalveluista monenlaisia tarinoita, eivätkä kaikki tarinat olleet suinkaan positiivisia. Oma tytär kuitenkin vakuutti Sarin edes harkitsemaan vaihtoehtoa, ja Sari alkoi etsiä netistä tietoa kyseisestä pikalainapalvelusta. Netin vertailusivustojen mukaan palvelu vaikutti sopivalta Sarin tarpeeseen, kun hän vertasi lainojen hintoja ja korkoja aikavälillä, jonka aikana suunnitteli maksavansa lainan takaisin.

Sari kirjautui lainapalveluun nettipankkitunnuksillaan ja täytti netissä lainahakemuksen jo saman päivän iltana. Hän tutustui vielä tarkasti lainan ehtoihin ja selvitti yrityksen taustoja, mutta ei löytänyt lainapalveluun liittyen mitään hälyttävää. Häntä jäi kuitenkin mietityttämään muutama kohta lainan ehdoissa ja hän päätti soittaa lainapalvelun nettisivuilla olevaan neuvontanumeroon. Sari tarkisti virkailijalta miten laina-ajan muuttuminen vaikuttaisi lainan lopullisiin kuluihin, ja sai virkailijalta kattavan ja asiallisen vastauksen kysymykseensä. Toisin kuin monissa muissa pikalainapalveluissa, tässä laina- aikaa sai tarvittaessa myös pidennettyä ilman kohtuuttomia kuluja. Virkailija oli ystävällinen ja vaikutti ammattitaitoiselta ja pohti Sarille parasta lainaratkaisua yhdessä Sarin kanssa. Puhelusta jäi Sarille luottavainen mieli ja hän päätti lähettää hakemuksen vielä saman päivän iltana. Hakemuksen täyttäminen, kuten prosessi muutenkin, oli huomattavasti helpompi kuin pankkilainan hakuprosessi.

Aamulla Sari oli saanut sähköpostiinsa viestin lainapäätöksestä, jonka mukaan rahat olivat nyt hänen tilillään. Sari ilmoitti auton myyjälle ostavansa auton. Myöhemmin samana päivänä Sari kävi hakemassa uuden autonsa, ja laittoi naapurin avustuksella vanhan autonsa myyntiin nettipalveluun. Vaikka Sarilla olikin edelleen edessä lainan takaisinmaksu, hän oli tähän mennessä hyvin tyytyväinen siihen, miten hän oli onnistunut pikalainapalvelun avulla hankkimaan auton, josta oli pitkään haaveillut. Sarille jäi palvelusta positiivinen mielikuva.

Myöhemmin omaisuuden ositus entisen aviomiehen kanssa saatiin viimein tehtyä, joten Sarin väliaikaiselle taloudelliselle ahdingolle oli tulossa pian loppu. Sarin äidin 70-vuotisjuhlat olisivat kuukauden päästä. Hän oli haaveillut jo vuosia lähtevänsä Kuubaan lomalle äitinsä kanssa, kun tämä täyttäisi pyöreitä. Syntymäpäivä lähestyi, eikä Sari ollut vieläkään uskaltanut tehdä siirtoa matkan suhteen, sillä ei ollut varma ehtisivätkö rahat hänen tililleen ajoissa. Jos hän ostaisi matkan, siitä pitäisi myös kertoa äidille hyvissä ajoin. Sari varasi lentoliput ja maksoi varausmaksun. Kun tuli viimeinen mahdollinen päivä maksaa loput matkasta, ei osituksessa jaettu raha ollutkaan vielä tullut Sarin tilille. Sari oli mielessään varautunut siihen mahdollisuuteen, ettei rahaa olisi tilillä edelleenkään, ja tiesi jo mistä saisi tälläkin kertaa pikaista apua.

Edellisellä soittokerralla Saria palvellut virkailija oli kertonut, että ensimmäisen lainahakemuksen jälkeen lainaa voi hakea myös soittamalla puhelinpalveluun. Vaikka puhelu olikin huomattavasti tavallista puhelua kalliimpi, päätti Sari silti tehdä hakemuksen puhelimitse, koska sai edellisellä kerralla niin miellyttävää palvelua. Sari soitti lainapalveluun, josta vastattiinkin heti.

Virkailija auttoi Saria jälleen valitsemaan hänelle sopivimman pikalainaratkaisun. Vaihtoehtoja oli useita, ja Sari tiesi jo voivansa maksaa lainan takaisin jopa kahden viikon sisällä. Tällä kertaa laina-aika voitiin säätää huomattavasti lyhyemmäksi, sillä Sari tiesi että pystyisi maksamaan sen pois jo lähipäivinä. Puhelun lopuksi virkailija antoi hänelle vielä muutaman vinkin matkaa varten, sillä oli itsekin vieraillut samassa kohteessa aikaisemmin. Vaikka virkailija olikin eri kuin edellisellä kerralla, Sari koki jälleen saaneensa poikkeuksellisen hyvää palvelua lainaa hakiessaan. Raha tuli tilille lähes heti puhelun jälkeen ja Sari maksoi matkan. Sari soitti äidilleen ja kertoi vievänsä tämän Kuubaan syntymäpäivämatkalle. Sarin äiti oli haaveillut matkustavansa vielä kerran Kuubaan, jossa oli vieraillut muutamia kertoja aikaisemminkin.

Muutama päivä matkalainan ottamisen jälkeen Sari sai viimein kauan kaivatut avioerosta jääneet rahat. Autoa varten otettua lainaa hän oli ehtinyt lyhentää jo puolella ja maksoi loppuerän kerralla saadakseen katkaa elämäänsä ilman rahahuolia ja lainan ajattelemista. Matkalainan hän maksoi myös kerralla pois heti, kuten oli suunnitellutkin. Sarin tilanteessa pikalaina mahdollisti hänelle kunnollisen auton ostamisen, kun vanhaa autoa ennen korjannut aviomies ei enää riitaisan eron jälkeen auttanut Saria auton huoltamisessa. Lainan ottaminen autoa varten auttoi häntä pääsemään eteenpäin elämässä, vaikka omaisuuden ositus oli sitä muuten hankaloittanutkin. Sari pystyi myös yllättämään äitinsä ikimuistoisella matkalla, joka ilman pikalainapalvelua olisi jäänyt vain haaveeksi yllätyksestä.

Sari on esimerkki onnistuneesta pikalainan käyttäjästä. Hänen lainarahalla rahoittamansa kohteet olivat pitkään harkittuja menoja, joiden hankkimisen pitkittäminen olisi aiheuttanut Sarille monta harmia. Sari tiesi olevansa maksukykyinen pian, vaikka rahat eivät lainanottohetkellä olleetkaan hänen käytössään. Sari lainasi pikalainapalvelusta tyypillistä suurempia summia, mutta teki sen oman taloudellisen tilanteensa huomioiden. Hän myös otti selvää erilaisista pikalainapalveluista ennen päätöksen tekemistä, luotti läheisten suosituksiin ja hyödynsi tarjolla olevaa neuvonta- ja varauspuhelinta. Maksukykyisenä asiakkaana Sari oli hyvä asiakas myös pikalainayritykselle, sillä hänen lainansa riski ei Sarilla olevan pääoman ja hänen tulojensa ansiosta ollut kovinkaan korkea. Myöhemmin Sari on suositellut palvelua muille samankaltaisessa tilanteessa oleville. Omille, aikuistumisen kynnyksellä oleville lapsilleen Sari on luvannut lainata rahaa, mikäli siihen tulee tarve. Lainapalveluissa piilee riskejä erityisesti nuorten lainanottajien kokemattomuuden vuoksi, eikä Sari halua lastensa opiskelijoina ottavan tällaisia riskejä vaikka hänen omakohtaiset kokemuksensa ovatkin pelkästään positiivisia.